Joulukuu eteni hurjaa vauhtia, eikä mulla ollu yhtään joulufiilistä, vaikka joulukalenterista hävis suklaat päivä päivältä. Meillä laitettiin kuusi joulukuun alussa ja muutenki täällä alko ilmestymään teiden varsille, puihin ja taloihin välkkyviä jouluvaloja ja -koristeiita. Kävin Ikeasta ostamassa glögiä, piparitaikinaa ja kuuntelin joululauluja. Pari päivää ennen joulua tehtiin Marian ja Elisan kanssa riisipuuroa ja se haju alko jo herättelee mulle joulun.
Syötiin siis paljon erilaisia alkupaloja, mm. kylmäsavulohta ja sit tämmönen ranskalainen hienous rasvan sisällä tehtyä ankanmaksaa. Sen pystyy nielemään, mutta ei oo kovin hyvää :D. Kohteliaana söin kuitenki sitä. Pääruuaks oli kalkkunaa, jonka sisällä oli uunissa paistettu ns lihakastike, jossa oli lihanpaloja ja kastanjoita yms. Niitä syötiin perunoiden kanssa ja se oli tosi hyvää!
Ranskalaisittain pääruuan jälkeen syötiin tietenkin juustoja, ja lopuks kakkua sekä mun leipomia pullia jälkkäriks.
Joulupäivänä sen jälkeen alettiin valmistamaan joululounasta ja alkupalat oli vähän erilaisia kun edellisenä iltana. Meillä oli iso veneen mallinen kulho täynnä mereneläviä: erikokoisia katkarapuja, ostereita ja paria eri meressä eläviä kotiloita ja mä maistoin jokaista!
Pääruuaks oli sit taas kalkkunaa, kastiketta, perunaa ja papupekonikääryleitä. Sen jälkeen oltiin jo niin täynnä, että jätettiin juustot välistä.
Pidettiin pikku lepotaukoa ja lueskeltiin kirjoja tai nukuttiin. Mun hostien serkku ja eno tuli myöhemmin iltapäivällä käymään, niin syötiin sit yhessä jälkkäriä. Loppu ilta oltiin vaan rauhassa ja käytiin pikku kävelyllä.
-Hilla