Disconnect to Reconnect.

Käynnistettiin Maailman mielenterveyspäivänä 10. lokakuuta.

Ryhdy toimeen!

Maailman mielenterveyspäivänä 10. lokakuuta Educatius on ylpeä voidessaan käynnistää 7 päivän aloitteen Disconnect to Reconnect. Haluamme innostaa vaihto-oppilaita, isäntäperheitä sekä Educatiuksen henkilökuntaa ympäri maailmaa vähentämään ruutuaikaa, erityisesti sosiaalisessa mediassa, ja osallistumaan tosielämän aktiviteetteihin koko viikon ajan, toivoen pitkäaikaisia myönteisiä vaikutuksia. On aika tehdä todellinen muutos.

  • Kutsu ystäväsi mukaan ja jaa lempisomessasi hastagilla #DisconnectToReconnect
  • Aloite on käynnissä 10.-16. lokakuuta
  • Täytä -ilmoituslomake ja jaa näkemyksesi 20. lokakuuta mennessä.
  • Kuusi parasta panosta palkitaan kukin 150 dollarilla, jolla pääsee suosikkiravintolaan yhteiselle aterialle.
Klikkaa tästä liittyäksesi mukaan!

MIKSI teemme tämän?

Meille Maailman mielenterveyspäivä on loistava tilaisuus tuoda esiin ja aloittaa vuoropuhelu matkapuhelinten käytöstä ja mielenterveydestä nuorten keskuudessa sekä edistää todellista muutosta. Global Youth Resilience -indeksissämme havaitsimme, että liiallinen puhelimen käyttö vahingoittaa sietokykyä ja hyvinvointia, kun taas kohtuullinen käyttö on yhteydessä suurempaan tunneälyyn. Useissa kansainvälisissä tutkimuksissa on osoitettu, että liiallisen näytön käytön ja psyykkisen ja fyysisen terveyden välillä on yhteys.


Global Youth Resilience -indeksissämme Educatius tutki yli 4000 teini-ikäistä yhdeksästä maasta neljältä mantereelta ja kysyi heiltä heidän äidinkielellään. Indeksissä tarkastellaan sosiaalisen median käytön vaikutusta, kansainvälisen altistumisen hyötyjä, sukupuolten välisiä eroja sietokyvyssä ja toimintojen vaikutusta nuorten sietokykyyn, mikä antaa vivahteikkaan käsityksen tekijöistä, jotka tukevat nykypäivän teini-ikäisten hyvinvointia.


Vastaajista 62,5 prosenttia käytti sosiaaliseen mediaan enintään 20 tuntia tavallisessa viikossa, ja 27 prosenttia ilmoitti käyttävänsä siihen yli 20 tuntia viikossa. Naiset ilmoittivat viettävänsä keskimäärin 2,1 tuntia viikossa enemmän aikaa sosiaalisen median parissa kuin miehet.

Lataa raportti!

Nuorten sietokyvyn kehittäminen

Global Youth Resilience Index ulottuu raportin ulkopuolelle. Educatius tekee yhteistyötä kokeneen henkilökunnan, yhteistyökumppaneiden ja teini-ikäisten mielenterveysalan ammattilaisten kanssa tarjotakseen kattavan tukijärjestelmän ulkomailla lukio-ohjelmissa opiskeleville vaihto-oppilaille. Tähän kuuluu vuorovaikutteista resilienssikoulutusta oppilaille, isäntäperheille, oppilaan omille vanhemmille ja Educatiuksen henkilökunnalle. Koulutus on suunniteltu opiskelijoiden hyvinvointia silmällä pitäen.
Resilienssi on kyky palautua vastoinkäymisistä, haasteista tai takaiskuista. Siihen kuuluu myönteinen sopeutuminen vaikeisiin olosuhteisiin, kokemuksista oppiminen sekä henkisen ja emotionaalisen hyvinvoinnin ylläpitäminen. Tämän omaavat henkilöt selviytyvät elämän ylä- ja alamäistä tarkoituksenmukaisesti, optimistisesti ja sinnikkäästi.

Klikkaa tästä liittyäksesi mukaan!